Recept je pregledan: 24938 puta
Način pripremeBiskvitNapraviti čvrst snijeg od 10 bjelanaca, dodati 260 grama šećera, miješati da se dobije gusta masa u koju dodati 15 grama kakaa i 250 grama mljevenih lješnjaka. Masu ispeći u tri dijela u zamaščenom plehu i posutom brašnom. Prvi fil Oko pola litra mlijeka, 250 grama šećera, 6 žumanaca, jedna kesica vanilinog šećera i dvije kašike brašna miješati na vatri dok postane gusto. Drugi fil 6 žumanaca, 250 grama šećera, 40 grama čokolade kuhati na pari miješajući dok postane gusta masa. Ohladiti ga i dodati 200 grama umučenog putera. Prvi list biskvita mazati prvim filom, na njega drugi fil, pa poklopiti drugim biskvitom. To ponoviti, ali treči list biskvita preliti glazurom od čokolade.
Recept je objavila/o:
suna
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
Eldar
(25.12.2010 14:23:03)
Pravio sam i odlicna je!
Sifa
(23.12.2010 16:39:26)
Ova torta je na izgledu jako ljepa ali osoba koja je je metnila i recept nikada nisu na liku ista kao sto je opisano ja sam tortu danas pravila i sama je katasrtofa ispala od drugog fila upoce nije nalik nicemu sav je se razlio Katasrtofa i razocarana sa