Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Boemska torta

Boemska torta

Objavljeno 08.12.2009 u 22:09:36 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 22946 puta

Oko pola litra mlijeka, 250 grama šećera, 6 žumanaca, jedna kesica vanilinog šećera...

Način pripreme

Biskvit
Napraviti čvrst snijeg od 10 bjelanaca, dodati 260 grama šećera, miješati da se dobije gusta masa u koju dodati 15 grama kakaa i 250 grama mljevenih lješnjaka. Masu ispeći u tri dijela u zamaščenom plehu i posutom brašnom.

Prvi fil
Oko pola litra mlijeka, 250 grama šećera, 6 žumanaca, jedna kesica vanilinog šećera i dvije kašike brašna miješati na vatri dok postane gusto.

Drugi fil
6 žumanaca, 250 grama šećera, 40 grama čokolade kuhati na pari miješajući dok postane gusta masa. Ohladiti ga i dodati 200 grama umučenog putera.

Prvi list biskvita mazati prvim filom, na njega drugi fil, pa poklopiti drugim biskvitom. To ponoviti, ali treči list biskvita preliti glazurom od čokolade.

|
Recept je objavila/o: suna

Sastojci

Biskvit
deset
bjelanaca
260g
šećera
15g
kakaa
250g
mljevenih lješnjaka
Prvi fil
500ml
mlijeka
250g
šećera
šest
žumanaca
jedna
kesica vanilinog šećera
dvije
kašike brašna
Drugi fil
šest
žumanaca
250g
šećera
40g
čokolade
200g
putera
Glazura
200g
čokolade
100g
šećera
75ml
vode
50g
maslaca
Komentari na recept
Vaš komentar:
Eldar (25.12.2010 14:23:03)
Pravio sam i odlicna je!
Sifa (23.12.2010 16:39:26)
Ova torta je na izgledu jako ljepa ali osoba koja je je metnila i recept nikada nisu na liku ista kao sto je opisano ja sam tortu danas pravila i sama je katasrtofa ispala od drugog fila upoce nije nalik nicemu sav je se razlio Katasrtofa i razocarana sa

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013