Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Bamja

Bamja

Objavljeno 01.10.2009 u 11:46:27 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Sa povrćem Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 58100 puta

Bamju na koncu staviti u lonac, doliti vode da je prekrije i sipati kašiku sirćeta. To prokuhati ocjediti i skinuti bamju sa konca.

Način pripreme

Bamju na koncu staviti u lonac, doliti vode da je prekrije i sipati kašiku sirćeta. To prokuhati ocjediti i skinuti bamju sa konca.

U loncu izdinstati na maslaca 1/2 i suncokretovog ulja 1/2 isjeckani luk na kockice i meso (junetina od vrata).
Kada je meso na pola izdinstano u šerpu dodamo bamju koju smo prokuhali, mrkvu na kockice, biber u zrnu, so, na kockice izrezan paradajz, cvenu papriku, bosiljak.

Stavimo da se kuha na veoma laganoj vatri. Pri kuhanju ne smijemo miješati da se bamja ne bi raspala. Vodu u toku kuhanja dolijevamo po potrebi.
Probamo i kada je bamja mekana skinemo sa vatre.

Uz bamju sluzimo kriške limuna na posebnom tanjiriću.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Bamja
750g
junetine bez kosti ( od vrata )
tri
vezice ili niza bamje
dvije
glavice luka
jedna
kašika maslaca
50ml
ulja
jedna
kašika sirćeta
200g
mrkve
250g
paradajza
20-30
zrna bibera
pola
kašike crvene paprike
malo
bosiljka
po želji
kriške limuna
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013