Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Ašćikadunine sarmice

Ašćikadunine sarmice

Objavljeno 09.11.2009 u 12:56:53 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od tjestenine Google+ account

Recept je pregledan: 38081 puta

Isjeckajte sitno meso pa ga pomiješajte s usitnjenim sirom...

Način pripreme

Umutite tijesto za palačinke i ispecite osam palačinki.

Isjeckajte sitno meso (pileće kuhano meso) pa ga pomiješajte s usitnjenim sirom, kajmakom, jajetom, solju i biberom.

Namažite time palačinke, savijte ih i slažite u vatrostalnu činiju.

Prelite mješavinom pavlake, žumanca i soli. Zapecite u rerni zagrijanoj na 220C stepeni oko 20 minuta.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Za palačinke
300g
brašna
jedno
domaće jaje
malo
soli
300ml
mineralne vode
malo
ulja
Za fil
400g
pilećeg kuhanog filea
200g
tvrđeg sira
150g
kajmaka
jedno
jaje
Za preliv
200ml
pavlake
dva
žumanca
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
bosanskikuhar (15.01.2013 09:39:14)
Zapecene palacinke mogu biti razne, ovo su "Aščikadunine sarmice".
Enisa Bogucanin (15.01.2013 01:06:53)
Kakve veze imaju zapecene palacinke sa sarmama ili sarmicama,,,,,
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013