Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Aromatični umak

Aromatični umak

Objavljeno 11.11.2010 u 15:15:28 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Umaci, prelivi, marinade Google+ account

Recept je pregledan: 8070 puta

Celer narežite na četvrtine i skuhajte...

Način pripreme

Celer narežite na četvrtine i skuhajte u supi priređenoj od goveđe kocke.

Zatim ga propasirajte. Na rastopljeni maslac stavite brašno, dodajte propasirani celer, dolijevajte supom i kuhajte do gustoće umaka.

Na kraju dodajte slatko vrhnje i sok od limuna, po ukusu.

Servirajte uz kuhana mesna jela.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Aromatični umak
200g
celera (korijena)
dvije
kocke goveđe supe oko 500ml
50g
maslaca
30g
brašna
100ml
slatkog vrhnja
-
limunov sok
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013