Recept je pregledan: 29655 puta
Način pripremeAnanas stavite na sito da se ocijedi, 5 koluta izrežite na male komadiće, a 3 koluta izrežite na 4 dijela. Od soka oduzmite 1 veliku kašiku i dodajte mu 250ml vode.Gustin miješajte sa šećerom i 4 velike kašike soka, a preostali sok stavite da zavri. Uzavreo sok skinite sa šporeta , dodajte razmućeni gustin, stavite ponovo na vatru da još jednom zavri. Kremu stavite da se ohladi i dodajte joj izrezano voće. Čvrsto tučeno vrhnje pomiješajte sa šećerom i polovinu dodajte ohlađenoj kremi. Biskvit razrežite, donju polovinu natopite rumom, namažite kremom i pokrijte. Strane i površinu torte tučenim slatkim vrhnjem i obložite četvrtinama ananasa. Ukrasite s preostalim tučenim slatkom vrhnjem i s malo crvene mermelade. Umijesto ananasa možete upotrijebitii neko drugo voće iz kompota, a sok iz kompota pri kuhanju kreme s gustinom. Za biskvit slijedite uputu: Biskvit za torte s kremom
Recept je objavila/o:
bosanskikuhar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: