Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Župska gibanica

Župska gibanica

Objavljeno 21.02.2012 u 11:31:16 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Google+ account

Recept je pregledan: 12253 puta

Stari narodni recept.

Način pripreme

U mljeveno meso dodajte hljeb koji ste prethodno potopili u mlijeko da omekša.

Crveni luk propržite na maslacu, dodajte jaja, biber i sitno isjeckan bijeli luk.

U to polako umiješajte mljeveno meso i sitno isjekano suho meso.

Smjesu podjelite u onoliko dijelova koliko kora imate (za ovo su vam potrebne deblje kore).

Svaku koru filujte ovom smjesom i savijajte u rolnu.

Stavite u dobro namazan pleh uljem ili maslacem.

Pecite na umjerenoj temperaturi u rerni.
Tokom pećenja povremeno premazujte mješavinom tople vode i ulja)

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

župska gibanica
100g
starog hljeba
400g
mljevenog mesa (masnijeg) po želji
100g
suhog mesa po želji
100g
maslaca
jedna
glavica crvenog luka
malo
bibera
malo
soli
dva
jaja
jedna
manja glavica bijelog luka
malo
ulja
500g
debelih kora
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013