Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Zimska čorba s mesom

Zimska čorba s mesom

Objavljeno 30.01.2012 u 14:41:19 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa mesom Google+ account

Recept je pregledan: 6999 puta

Nakon jednog sata dodajte grašak te ostalo očišćeno i oprano povrće.

Način pripreme

Meso operite i pristavite kuhati u hladnu vodu. Grašak namočite. Skidajte pjenu sa supe. Nakon jednog sata dodajte grašak te ostalo očišćeno i oprano povrće. Kuhajte dok svi sastojci omekšaju.

Posebno skuhajte rižu, pa je pomiješajte s ukuhanim paradajzom. Supu procijedite, povrće i meso narežite na veće komade, dodajte riži i zalijte supom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Zimska čorba s mesom
100g
suhog mesa
250g
ovčetine
250g
govedine
150g
suhog graška
jedna
manja glavica kupusa
250g
poriluka (prase)
250g
mrkve
dvije
kašike ukuhanog paradajza ili koncentrisanog
-
celera po želji
150g
riže
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013