Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Zemičke kao iz pekare

Zemičke kao iz pekare

Objavljeno 16.12.2014 u 11:30:39 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 13097 puta

Kao iz pekare!

Način pripreme

Sve sastojke staviti ovim redom u pekač za hljeb na program TIJESTO.

Kad se izradi, oblikovati kobasicu i rezati komade, koje dodatno pritisnemo dlanovima da budu 1,5 cm debeli i stavimo na pak papir.

Rernu ugrijati na 50°C i kada se tako ugrije, staviti pecivo i držati ga tako oko 45 min do 1h u rerni.

Nakon toga, izvaditi iz rerne, te pojačati temperaturu na 200°C.

Kada se rerna ugrije staviti pecivo i odmah smanjiti na 170°C

Peći dok ne dobije zlatnu boju kao na slici.

|
Recept je objavila/o: Asja Ninic

Sastojci

Šoljica je od 2,5 dcl
312ml
(1 1/4 šoljice) mlijeka
1/3
šoljice ulja
1/4
šoljice šećera (ili malo manje)
1
čajna kašičica soli
570g
(3 3/4 šoljice) brašna
2,1/4
čajne kašičice kvasca
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013