Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Zapečeni riblji fileti u paradajzu

Zapečeni riblji fileti u paradajzu

Objavljeno 22.03.2018 u 17:49:57 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Morski specijaliteti Od riba, morskih plodova Google+ account

Recept je pregledan: 196 puta

Riblji fileti od morske ribe.

Način pripreme

Očišćenu ribu operite i ostavite da se suši.

Operite i osušite peršun i svježu majčinu dušicu (ako nemate svježu može i suha, jednostavno uzmete iz filter kesice čaja).

Očistite bijeli luk, pa ga nasjeckajte s peršunom i majčinom dušicom.

Zagrijte ulje i stavite smjesu začinskog bilja koje ste pripremili i samo jednom promiješajte da se osjeti miris.

Odmah dodajte oguljen paradajz (može i iz konzerve.

Poklopite i dinstajte da se paradajz raspadne, pretvori u kašu.

U međuvremenu uvaljajte filete u brašno pa ih ispržite.

Namastite vatrostainu posudu, pa u nju poslažite ispržene ribe. Pripremljeni umak od paradajza prelijte preko riba.

Stavite u rernu neka se kratko zapeku na visokoj temperaturi.

Odmah poslužite.

Kao prilog možete dodati rižu, kuhani krompir ili po želji.

|
Recept je objavila/o: Ribar

Sastojci

Zapečeni riblji fileti u paradajzu
1kg
fileta morske ribe (npr. oslić)
malo
soli
malo
bibera
500g
rajčica (svježih iz konzerve)
četiri
čehna bijelog luka
malo
peršunovog lista
malo
majčine dušice
malo
bijelog vina
-
ulje
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013