Zapečeni riblji fileti u paradajzu
Objavljeno 22.03.2018 u 17:49:57 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 2381 puta
Način pripremeOčišćenu ribu operite i ostavite da se suši.Operite i osušite peršun i svježu majčinu dušicu (ako nemate svježu može i suha, jednostavno uzmete iz filter kesice čaja). Očistite bijeli luk, pa ga nasjeckajte s peršunom i majčinom dušicom. Zagrijte ulje i stavite smjesu začinskog bilja koje ste pripremili i samo jednom promiješajte da se osjeti miris. Odmah dodajte oguljen paradajz (može i iz konzerve. Poklopite i dinstajte da se paradajz raspadne, pretvori u kašu. U međuvremenu uvaljajte filete u brašno pa ih ispržite. Namastite vatrostainu posudu, pa u nju poslažite ispržene ribe. Pripremljeni umak od paradajza prelijte preko riba. Stavite u rernu neka se kratko zapeku na visokoj temperaturi. Odmah poslužite. Kao prilog možete dodati rižu, kuhani krompir ili po želji.
Recept je objavila/o:
Ribar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: