Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Zapečeni grah sa suhom govedinom

Zapečeni grah sa suhom govedinom

Objavljeno 05.11.2009 u 17:26:13 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 31722 puta

Luk isjeckajte i popržite na ulju. Dodajte komadiće suhe govedine...

Način pripreme

Grah namočite, ostavite ga preko noći. Sutradan ga ocijedite i skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite ga, ali ostavite malo vode od kuhanja.

Luk isjeckajte i popržite na ulju. Dodajte komadiće suhe govedine, pire od paradajza, crvenu papriku, bijeli luk, kašikicu brašna i promiješajte. Dodajte grah sa vodom.

Posolite, pobiberite i malo prokuhajte. Sve skupa stavite u vatrostalnu posudu.
Prelijte sa malo ulja i zapecite u rerni 30 minuta.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Zapečeni grah sa suhom govedinom
500g
bijelog graha
dvije
glavice luka
jedna
kašika pire od paradajza
jedna
glavica bijelog luka
dvije
kašikice crvene paprike
jedna
kašikica brašna
malo
soli
malo
bibera
malo
ulja
200g
suhe govedine
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013