Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Zapečen krompir s kravljim sirom

Zapečen krompir s kravljim sirom

Objavljeno 15.02.2010 u 11:16:58 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Prilozi Jela sa krompirom Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 45702 puta

U međuvremenu propasiramo kravlji sir i zajedno s jajem i mlijekom pjenasto umutimo...

Način pripreme

Krompir skuhamo, ogulimo i kad se ohladi, narežemo na ploške. Isjeckamo luk na kockice popržimo te dodamo krompir. Zatim sve zajedno naglo propržimo, posolimo i pustimo da se ohladi.

U međuvremenu propasiramo kravlji sir i zajedno s jajem i mlijekom pjenasto umutimo. Dodamo crvenu papriku i začine i sve zajedno pomiješamo s krompirom. Tom smjesom napunimo podmazan kalup, pospemo mrvicama, obložimo komadićima maslaca i zapečemo zlatnožuto u rerni na temperaturi 220°C stepeni 45 minuta.

Jelo serviramo s zelenom salatom ili salatom od cvekle.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Zapečen krompir s kravljim sirom
1000g
krompira
dvije
glavice luka
malo
soli
200g
kravljeg sira
jedno
jaje
250ml
mlijeka
jedna
kašikica crvene paprike
-
komadići maslaca
malo
prezle (mrvica)
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013