Zapečen krompir s kravljim sirom
Objavljeno 15.02.2010 u 11:16:58 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 44507 puta
Način pripremeKrompir skuhamo, ogulimo i kad se ohladi, narežemo na ploške. Isjeckamo luk na kockice popržimo te dodamo krompir. Zatim sve zajedno naglo propržimo, posolimo i pustimo da se ohladi.U međuvremenu propasiramo kravlji sir i zajedno s jajem i mlijekom pjenasto umutimo. Dodamo crvenu papriku i začine i sve zajedno pomiješamo s krompirom. Tom smjesom napunimo podmazan kalup, pospemo mrvicama, obložimo komadićima maslaca i zapečemo zlatnožuto u rerni na temperaturi 220°C stepeni 45 minuta. Jelo serviramo s zelenom salatom ili salatom od cvekle.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: