Voćna torta sa jabukama
Objavljeno 28.03.2011 u 11:52:51 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 14118 puta
Način pripremeDobro umutite maslac, dodajte šolju šećera, opet mutite i dodajte 3 žumanceta i mlijeko u kome ste rastvori prašak za pecivo.Izmiješajte sve i dodajte brašno, snijeg od 3 bjelanceta, sok i istruganu koru od jednog limuna. Ponovo izmiješajte, pa stavite tijesto u kalup, a preko njega naredajte sloj očišćenih i oljuštenih jabuka isječenih na tanko. Jabuke pospite suhim grožđem (prethodno potopite grožđe u malo ruma ili estrakt ruma) i šećerom, i stavite kolač u rernu da se peče. Peći na temperaturi oko 190°C. Torta je pečena kada nema tragova tijesta kada se probode nožem.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: