Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Varivo od kelerabe

Varivo od kelerabe

Objavljeno 12.12.2011 u 15:24:32 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 10271 puta

Razrijediti je hladnom vodom, pa dodati kelerabe s vodom u kojoj su se kuhale i...

Način pripreme

Mladim kelerabama otrgnuti zdrave i lijepe listove.
Oprati ih, izrezati na rezance i staviti kuhati u slanu, ključalu vodu.

Kelerabe izrezati na male kockice i kuhati dok ne postanu mekane.

Propržiti sitno sjeckani crveni luk sa kašikom maslaca i dvije kašike brašna.
Od toga priredi svijetlu zapršku.

Razrijediti je hladnom vodom, pa dodati kelerabe s vodom u kojoj su se kuhale i ocijeđeno kelerabino lišće.

Prema ukusu dodati varivu malo bibera i soli.

Sve zajedno dobro promiješati i ostaviti da još kuha.
Prema ukusu dodati kašiku kiselog vrhnja ili kajmaka i kašiku sjeckanog zelenog peršuna.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Varivo od kelerabe
tri
kelerabe
jedna
kašika maslaca
dvije
kašike brašna
jedna
glavica luka
malo
soli
malo
bibera
jedna
kašika peršunovog lista
-
po želji kiselo vrhnje
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013