Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Varganji, vrganji

Varganji, vrganji

Objavljeno 13.10.2017 u 15:42:22 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od gljiva Google+ account

Recept je pregledan: 5306 puta

Najjednostavniji način za spremanje varganja.

Način pripreme

Mlade varganje očistiti. Isjeći na listiće.

U teflonskoj tavi zagrijati ulje (može pola ulje pola maslac) i staviti gljive da se dinstaju. Doliti malo vode i dinstati na srednjoj temperaturi.

Kada vidimo da je voda isparila doliti malo mlijeka i nastaviti dinstati. Posoliti i dodakti vrlo malo bibera. Kada saft bude željene gustoće skinuti sa vatre.

Poslužiti uz svijež somun ili sa tjesteninom.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Varganji
nekoliko
mladih varganja
malo
ulja
-
mlijeka
malo
soli
vrlo malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013