Varena krompiruša
Objavljeno 14.05.2014 u 10:37:05 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 47559 puta
Način pripremeKrompir oprati i sa dovoljno vode u šerpi staviti da se kuha. Kuhan krompir izvaditi iz vode da se hladi. Dok se krompir hladii pripremati luk. Luk prečistiti, oprati, posušiti i isjeckati što sitnije. Ulje zagrijati u tavi i dodati luk. Luk pržiti da dobije žutotamnu boju. Ohlađen krompir oguliti i izerendati, zatim dodati prženi luk, biber i so. Lagano izmijesiti, pa dodati pavlaku, peršun i jaja. Ponovo izmijesiti, ujednačiti masu.List jufke po dužini na faltne skupiti i preko pola sastaviti. Krajeve prebaciti jedan preko drugog. Sa četkicom malkice nakapkati ulja na jufku, na početak jufke staviti punu kašiku fila i saviti dva puta prema skupljenoj strani. pa okrenuti da skupljena strana dođe na gore (kao što je na slici). Isto tako odraditi sa preostalim listovima jufke, fil sav utrošiti. Tepsiju pouljiti, pa poredati savijene jufkice. Četkicom ih malkice pouljiti, pa premazati istučenim žumanjkom sa malkice mlijeka. Posuti preko čurukotom. Pitu prekriti backpapirom i peći na 200°C. Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: