Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Umak od gljiva sa kiselom pavlakom

Umak od gljiva sa kiselom pavlakom

Objavljeno 07.01.2013 u 16:29:56 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Umaci, prelivi, marinade Google+ account

Recept je pregledan: 8635 puta

Umak je dobar kao dodatak uz pečenje ili kuhano meso.

Način pripreme

U šerpu staviti jednu kašiku maslaca.

Na maslac dodati sitno isjeckan luk i isječene svježe gljive.
Pržiti.

Kada su luk i gljive mekane posuti ih brašnom, pa kratko popržiti.

Naliti supe da umak bude dovoljno gust.

U gotov umak dodati sok od limuna i kiselu pavlaku.
malo posoliti i pobiberiti.

Ovaj umak je dobar kao dodatak uz pečenje ili kuhano meso.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Umak od gljiva sa kiselom pavlakom
jedna
kašika maslaca
jedna
glavica crvenog luka
300g
gljiva
jedna
kašika brašna
-
po potrebi supe
malo
soka od limuna
100ml
kisele pavlake
malo
soli
malo
bibera
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013