Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Ukusna riblja juha

Ukusna riblja juha

Objavljeno 14.07.2009 u 19:33:28 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa povrćem Supe i čorbe sa mesom Od riba, morskih plodova Google+ account

Recept je pregledan: 11853 puta

Riblja juha je izvrsno predjelo za sve ljubitelje ribe kao i one koji su željni da promijene svakodnevnu ishranu.

Način pripreme

Filete izrežite na manje komade, zatim operite i izrežite papriku i luk.

Ostružite i sitno izrežite celer, potom stavite povrće u posudu od 2 litre.

Poklopite i kuhajte 5 minuta.

Dodajte ribu, kocku juhe, narezane rajčice, začine, grašak i 2 čaše vode. Poklopite i kuhajte idućih osam minuta.

Ulijte preostalu vodu i račiće i kuhajte na najjačoj snazi još dvije minute.

Posolite po želji i dodajte isjeckani peršun.



Za posebnu notu:

Dodatnu aromu dati će češnjak ili sok limuna. Suho bijelo vino može se dodati umjesto jedne čaše vode.

|
Recept je objavila/o: nedim

Sastojci

Za 4 osobe
400g
svježe ribe ili zamrznutih ribljih fileta
100g
očišćenih rakova ili kozica
1
glavica luka
50g
celera
200g
graška
4
zrele rajčice
1
velika kašika maslaca ili margarina
1
kocka juhe od povrća
1
mala vezica peršunovog lišća
malo
soli, bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
bosanskikuhar (04.02.2012 13:33:09)
Hvala Una1961
Greška je bila.
Una1961 (02.02.2012 14:26:21)
3 i po case safrana????? To mora da je Greška, posto se safran prodaje na grame!

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013