Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Turska jogurt čorba

Turska jogurt čorba

Objavljeno 09.01.2012 u 11:02:00 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa povrćem Supe i čorbe sa mesom Google+ account

Recept je pregledan: 37944 puta

Od brašna i maslaca napraviti pjenastu zapršku, pa zatim uliti mješavinu od supe i jogurta

Način pripreme

Kuhati supu od govedine ili od goveđih kostiju i dodati narezan luk i bijeli luk, narezanu mrkvu i korijen od peršuna. Posoliti i pobiberiti. U međuvremenu jedan jogurt dobro promiješati s malo soli.

Gotovu supu procijediti i uliti u jogurt. Promiješati viljuškom. Od brašna i maslaca napraviti pjenastu zapršku, pa zatim uliti mješavinu od supe i jogurta. To sve kratko prokuhati, pa posuti nasjeckanim peršunom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Turska jogurt čorba
1,5l
goveđe supe ili od kosti
200ml
jogurta
malo
brašna
dvije
kašike maslaca
malo
luka
četiri
čehna bijelog luka
jedan
korijen peršuna
jedan
korijen mrkve
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013