Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Torta sa jagodama

Torta sa jagodama

Objavljeno 15.02.2012 u 12:28:42 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Dezerti od voća Google+ account

Recept je pregledan: 18802 puta

Osvježavajuća voćna torta.

Način pripreme

Mutiti žumanjke i šećer sve dok se dobije pjenasta masa.

Dodati škrob, polako po kašikicu, izmjenično sa čvrsto umućenim snijegom.

Umijesiti tijesto, miješajući ga odozdo prema gore.

Na kraju dodati kvasac u prahu.

Okrugli lim visokih stranica namazati maslacem i u njega pretresti pripremljenu smjesu-tijesto.

Peći od 30 do 40 minuta u umjereno zagrijanoj rerni.
Pečeno tijesto izvaditi iz lima nakon petnaestak minuta i pustiti da se ohladi.


Umutiti slatko vrhnje sa šećerom i sa jednom kašikicom hladne vode.


Biskvit podijeliti je vodoravno u dvije polovine.
Na donju staviti sloj tučenog slatkog vrhnja, na njega oprane i ocijeđene jagode (razrezane napola), zatim preko njih opet sloj slatkog vrhnja.

Tada staviti drugi dio razrezanog biskvita.
Na tortu staviti slatko vrhnje i polovine jagoda.

Preostalim jagodama ukrasiti tortu.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Biskvit
tri
jaja
130g
šećera
100g
škroba
pola
paketića kvasca u prahu
Nadjev
200g
slatkog vrhnja
dvije
kašike vanilinog šećera
200g
jagoda
jedna
kašikica vode
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013