Recept je pregledan: 18001 puta
Način pripremeMutiti žumanjke i šećer sve dok se dobije pjenasta masa.Dodati škrob, polako po kašikicu, izmjenično sa čvrsto umućenim snijegom. Umijesiti tijesto, miješajući ga odozdo prema gore. Na kraju dodati kvasac u prahu. Okrugli lim visokih stranica namazati maslacem i u njega pretresti pripremljenu smjesu-tijesto. Peći od 30 do 40 minuta u umjereno zagrijanoj rerni. Pečeno tijesto izvaditi iz lima nakon petnaestak minuta i pustiti da se ohladi. Umutiti slatko vrhnje sa šećerom i sa jednom kašikicom hladne vode. Biskvit podijeliti je vodoravno u dvije polovine. Na donju staviti sloj tučenog slatkog vrhnja, na njega oprane i ocijeđene jagode (razrezane napola), zatim preko njih opet sloj slatkog vrhnja. Tada staviti drugi dio razrezanog biskvita. Na tortu staviti slatko vrhnje i polovine jagoda. Preostalim jagodama ukrasiti tortu.
Recept je objavila/o:
dinica
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: