Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Torta Magdalena

Torta Magdalena

Objavljeno 15.02.2012 u 10:25:30 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 12457 puta

U drugoj zdjeli izraditi 200g maslaca, dodati šećer u prahu, čašicu...

Način pripreme

U zdjeli izraditi maslac mikserom i kad postane pjenast, dodati šećer.

Onda dodavati jedan po jedan žumanjak, brašno skupa sa praškom za pecivo.

Na kraju dodati prethodno umućen čvrst snijeg od šest bjelanjaka.
Lagano promiješati.

Smjesu staviti u namazan i brašnom posut oblik i peći u rerni oko 40 minuta na umjerenoj temperaturi.
Kad se izvadi pokriti je salavetom da se hladi.


U međuvremenu od žumanjaka, šećera, brašna i mlijeka skuhati kremu.

U drugoj zdjeli izraditi 200g maslaca, dodati šećer u prahu, čašicu likera ili (estrakt za kolače za one koji ne koriste alkohol u kolačima), kremu i ukuhane trešnje (može i višnje).

Tortu razrezati vodoravno i po sredini donju polovinu poprskati likerom ili estraktom za kolače, nadjenuti je i poklopiti drugom polovinom.

Odozgo preliti tučenim vrhnjem i staviti u frižider.

U vrhnje se mogu dodati nasjeckani bademi ili lješnjaci.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Torta Magdalena
200g
šećera u prahu
100g
škrobnog brašna
100g
brašna
100g
maslaca
šest
jaja
pola
omota praška za pecivo
Nadjev
200g
maslaca
100g
šećera u prahu
jedan
žumanjak
30g
brašna
200ml
mlijeka
50g
ušećerenih trešanja ili slatko od višanja
-
liker prema želji ili estrak za kolače
Premaz
-
tučeno slatko vrhnje (šlag)
-
po želji dodati mljevene bademe ili lješnjake
Komentari na recept
Vaš komentar:
bosanskikuhar (13.03.2013 14:03:35)
Možete pogledati na ovom linku:
http://www.bosanskikuhar.ba/clanak/Najpogodnije-temperature-za-pecenje-kolaca/
dolly (12.03.2013 22:30:13)
šta znači peči na umjerenoj temperaturi???

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013