Tomato sos za sphagete
Objavljeno 17.02.2016 u 18:22:46 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 5181 puta
Način pripremeProkuhati paradajz 5 min i ohladiti ga 10 minuta u hladnoj vodi. Oguliti kožu, izrezati ga na pola i izvaditi sjemenke i sačuvati ih a zatim ga izgnječiti.Izrežite bijeli luk na sitne kockice, a crveni na malo krupnije kockice pa propržiti crveni luk na tankoj vatri 2 min. na ulju. Zatim dodati sol i bijeli luk propržiti 10 min. Zatim dodati izgnječeni paradajz pržiti 5 min, pa dodati paradajz sjemenke. Nakon 7 min. prženja dodati mediteran vegetu i izmrviti kopar list, promiješati i zaliti sa 2 čaše vode. Kada počne dobijati svjetliju boju skloniti sa vatre i čekati da se ohladi.
Recept je objavila/o:
Cheff Zuzo
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: