Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Tava popara

Tava popara

Objavljeno 17.02.2012 u 17:04:28 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od tjestenine Google+ account

Recept je pregledan: 10439 puta

Pravi se od jufki i bajatog hljeba.

Način pripreme

U šerpu stavimo vodu da provri, pa stavimo tanjir jufki da prokuhaju (Jufke su naš domaći proizvod. Ljeti ih pravimo za zimu. Kuhamo ih kao makarone. Prave se samo od jaja i mlijeka)

Zatim dodamo izdrobljen bajat hljeb. Izmiješamo pa ispemo u tepsiju.

Odozgo pomastimo sa istopljenim maslacem i pospemo izmrvljenim šarskim sirom (tvrdi slani sir).

Stavimo tepsiju u furunu (šporet-rernu) da se peče još 10 minuta (zato se zove tava popara)

Toje naša omiljena popara, brzo se pravi i ukusna je.
Stari je vole mnogo.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Tava popara
-
jufke (lsično makaronima)
-
izdrobljen bajat hljeb
-
maslac
-
šarski sir
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013