Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Tatarski biftek

Tatarski biftek

Objavljeno 06.12.2012 u 12:08:11 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Meso Google+ account

Recept je pregledan: 10127 puta

U isitnjeno meso dodamo...

Način pripreme

Za jednu osobu pripremimo 150g goveđeg bifteka, očišćenog i bez žilica.

Meso isječemo nožem sitno na komadiće pa oštrom satarom sasvim sitno isjeckamo.

U isitnjeno meso dodamo jedno žumance, malo senfa, malo sirćeta, malo ulja, soli, bibera, malo vorčester sosa, sitno sjeckanog pešuna i malu izrendanu glavicu crvenog luka.

Od ove mase napraviti pljeskavicu.

Služiti sa prepečenim hljebom i maslacom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Za jednu osobu
150g
goveđeg bifteka
jedno
žumance
malo
senfa
malo
sirćeta
malo
ulja
malo
soli
malo
bibera
malo
vorčester sosa
malo
sitno isjeckanog peršuna
jedna
manja glavica crvenog luka
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013