Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Tarhana tjestenina

Tarhana tjestenina

Objavljeno 19.02.2012 u 16:53:44 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od tjestenine Google+ account

Recept je pregledan: 38153 puta

Domaća tarhana.

Način pripreme

Od brašna, jaja, soka od paradajza (može i od domaćeg kuhanog) zakuhati tijesto.

Dobro ga izraditi rukom i da bude toliko tvrdo da se može rendati na rende. Ostaviti da tijesto odstoji dva do tri dana, zavisno od temperature. Ako je toplije kraće, a ako je hladnije duže vremena.

Kada je tijesto odstojalo odvajati komad po komad tijesta i ribati ga na čist čaršaf.

Ostaviti da se suši dok ne bude spremana da se spremi u platnenu kesu.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Tarhana tjestenina
400g
bijelog brašna
2 do 3
jaja zavisi od veličine
-
soka od paradajza po potrebi
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013