Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Švedska slana torta

Švedska slana torta

Objavljeno 10.01.2015 u 13:50:00 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Internacionalna jela Google+ account

Recept je pregledan: 8421 puta

Švedska slana torta. Najukusnija slana torta, obećavam.

Način pripreme

Isjckati kuhana jaja i pureća prsa.

Umutiti slatku pavlaku/vrhnje kremaste gustine (tako da se može mazati).

U umućenu smjesu dodati, majonez, so, pavlaku, mirođiju, predhodno isjeckana pureća prsa i kuhana jaja.

Sve to izmiješati da se smjesa sjedini.

Poredati tost po želji, ja sam imala 4×2. (Tost hljeb mora biti svjiež).

Premazati kore. Prije nego što redate nove kore možete staviti salame, rakova ili isjeckane piletine  (neka bude isjeckana na male komadiće) ili šta želite.

Na kraju cijelu tortu premazati istim filom. Dekoracija po želji.

Prijedlog za dekoraciju imate na slici. Dekoracija može da bude od purećih prsa, zelene salate, grozda malih paradajzića i krastavaca.

|
Recept je objavila/o: Sanelina Kuhinja

Sastojci

Svedska slana torta
16
kriški tosta
350ml
pavlake
400ml
majoneza
300ml
slatke pavlake/vrhnje
dvije
kafene kašike soli
četiri
velike kašike mirođije
200g
purećih prsa
tri
kuhana jaja
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013