Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Sušeni patlidžani

Sušeni patlidžani

Objavljeno 21.08.2013 u 16:48:28 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 23583 puta

Starinski recept ostavljanja patlidžana za zimu.

Način pripreme

Sasvim zdrave i svježe patlidžane oprati i potuno posušiti.

Odstraniti patlicu sa kapicom i isjeći na tanke riježnjeve. Nanizati na snažniji konac i ostavljati između kriški prostora. Sušiti na suhom mjestu koje ima cirkulaciju vazduha (npr. na promaji).

Suhe patlidžane spremati u platnenu ili papirnu vrećicu.

Prije upotrebe malo ih nakvasiti u vodi. Odlični su za musaku, pohovanje, prženje, kuhanje...





 

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Sušeni patlidžani
-
patlidžani
-
konac za nizanje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013