Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Supa od kosti

Supa od kosti

Objavljeno 23.02.2012 u 13:46:19 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa mesom Google+ account

Recept je pregledan: 13196 puta

Iskoristite kost za ukusnu supu-juhu.

Način pripreme

Kosti dobro oprati i pregledati ima li sitnih kosti koje se odvajaju (da ne bi dospjele u supu).

Kosti staviti u hladnu vodu i kuhati jedan sat.
Tada dodati očišćenu zelen da se kuha.

Jetru sitno isjeći pa propržiti na ulju zajedno sa malo luka i malo mrkve tanko isječene na ploškice.
Dodati supi.
Posoliti i dodati koje zrno bibera.
Sve zajedno kuhati još pola sata.
Desetak minuta pred kraj kuhanja dodati list peršuna.

U ovu supu možete dodati raznu tjesteninu.


|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Supa od kosti
1kg
kosti
50g
jetre
dvije
mrkve
jedna
manja glavica crvenog luka
malo
soli
malo
bibera u zrnu
jedan
korijen peršuna
-
vezica peršunovog lista
malo
ulja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013