Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Štrudla

Štrudla

Objavljeno 18.04.2013 u 06:39:00 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dezerti od voća Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 79160 puta

Najobičnija štrudla.

Način pripreme

Od 2 jaja, brašna, šećera, germe, malo ulja, zakuhati tijesto pola voda pola mlijeko.

Pustiti da izraste pa premjesiti nekoliko puta.

Razviti.

Filovati pekmezom, ja sam pekmezom od šljiva /bestilja.

Peći nekih 30 min na 180°C.

PRIJATNO!

|
Recept je objavila/o: zurka

Sastojci

Štrudla
dva
jaja
-
brašno
-
šećer
-
germa
-
malo ulja
-
pekmez od šljiva
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Alsi (23.11.2015 17:31:32)
Strudla super izgleda, a vjerujem i da je ukusna, ali me frustrira kada nigdje ne pisu mjere: koliko ml vode/mlijeka, koliko grama brasna i secera itd.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013