Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Špinat uvijen u tijesto

Špinat uvijen u tijesto

Objavljeno 13.02.2012 u 11:51:21 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Od povrća Jela od tjestenine Google+ account

Recept je pregledan: 10726 puta

Staviti ih na topli oval i preliti umakom od paradajza.

Način pripreme

Očistiti špinat, skuhati ga i ocijediti. Nasjeckati ga i začiniti maslacem, a zatim ga posoliti i ohladiti.

Pomiješati špinat sa svježim kravljim sirom, dodati malo naribanog muškatnog oraščića.

Posebno umijesiti tijesto:
Prosijati brašno, u sredinu razbiti jaje, tijesto mijesiti 20 minuta.

Zatim od njega izraditi kuglu, pokriti je i ostaviti da stoji oko pola sata.

Razvaljati tijesto veoma tanko i razrezati ga u jedan veći pravougaonik ili na dva manja.

Namazati pripremljenim nadjevom, ali tako da tijesto 2 do 3 cm od ruba ostane slobodno.

Obilno posuti parmezanom, saviti i staviti u ubrus.

Roladu povezati sa tri reda uzica (2 na krajevima, 1 u sredini).
Staviti u posudu sa slanom kipućom vodom i kuhati dvadesetak minuta.

Izvaditi roladu iz ubrusa i razrezati na jednake kriške.

Staviti ih na topli oval i preliti umakom od paradajza.

Umak:
Na maslacu zažutiti nasjeckan luk, dodati paradajz, so i ružmarin.

Poslije 5 minuta uliti 1/2 l tople vode i ostaviti da vri 60 minuta na umjerenoj vatri. Jelo uslužiti toplo.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Tijesto
200g
brašna
dva
jaja
-
po potrebi malo vode
Nadjev
1kg
špinata
50g
maslaca
250g
svježek kravljeg sira
50g
ribanog parmezana
-
so
malo
muškatnog oraščića
Umak
250g
soka od paradajza
jedna
mala glavica luka
jedna
kašika maslaca
malo
soli
malo
ruzmarina
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013