Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Špinat sa jajima na oko

Špinat sa jajima na oko

Objavljeno 23.03.2016 u 10:33:28 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Od povrća Od jaja Google+ account

Recept je pregledan: 14767 puta

Recept stari za spinat uz jaja na oko.

Način pripreme

Špinat očistiti i dobro oprati pod mlazom vode.

Opran špinat obariti. Ostaviti da se malo ohladi. Obaren špinat, ohlađen sijeckati na sitno.

U šerpu staviti ulje brašno kao za zapršku, pa kada se zagrije dodati bijeli luk. Pržiti da porumeni.

Kada porumeni, skloniti sa ringle, pa dodati prethodno isjeckan špinat, mlijeko, malo soli i promiješati. Željenu gustinu regulisati dodavanjem mlijeka.

Vratiti na ringlu te neprestano miješati oko 3-4 minute.



U teflon tavu zagrijari ulje i peći jaja na oko.

Pripremljen špinat servirati sa jajima na oko.

|
Recept je objavila/o: kuharica

Sastojci

Za četiri osobe
1kg
sviježeg špinata
dvije
brašna
-
ulje
tri
veće čehna bijelog luka
-
mlijeka po potrebi
malo
soli
-
jaja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013