Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Specijalitet od kiselog kupusa

Specijalitet od kiselog kupusa

Objavljeno 15.02.2012 u 14:41:24 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Jela sa krompirom Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 42160 puta

Kiseli kupus dinstati zajedno sa paradajzom u preostalom ulju i saftu od mesa pet minuta.

Način pripreme

Meso ispržiti u vrućem ulju.

Zatim ga staviti na dno vatrostalne zdjele ili druge ili dublju zdjelu.

Kiseli kupus dinstati zajedno sa paradajzom u preostalom ulju i saftu od mesa pet minuta. Neprestano miješati da ne zagori.

Oguliti domaće jabuke i krompir.
Narezati ih na kriške.

Na meso staviti sloj jabuka i krumpira, pa kiseli kupus, opet jabuke i krumpir dok se sve ne istroši.

Dodati biber u zrnu.

Sve to preliti vrelom junećom supom od kosti i peći u rerni oko 50 minuta.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Specijalitet od kiselog kupusa
četiri
juneća kotleta
četri
kašike ulja
500g
kiselog kupusa
500g
jabuka
500g
krompira
jedna
kašika koncentrata od paradajza
malo
soli
150ml
goveđe supe
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013