Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Španski omlet

Španski omlet

Objavljeno 09.07.2009 u 20:51:36 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Internacionalna jela Od jaja Google+ account

Recept je pregledan: 44743 puta

Omlet na španski način je fino predjelo (može se služiti i za doručak) koje se napravi u veoma kratkom vremenskom roku.

Način pripreme

Stavite kockice krumpira na zauljeni tanjir i stavite u pećnicu.

Dodajte luk i nastavite da pečete. Promiješajte jednom tijekom

pečenja.

U međuvremenu istucite u posudi jaja zajedno s mlijekom, dodajte sol i papar.

Prelijte jaja preko krumpira tanjuru i 2-3 minute pecite. Kad primjetite da je dovoljno pečeno sklonite sa pećnice.

Poslužite vruće ili hladno, uz salatu.

Posebno:

Ako želite rumeni omlet pecite još tri-četiri minute.

|
Recept je objavila/o: nedim

Sastojci

Za 4 osobe
260g
zamrznutih kockica krompira
jedna
glavica sitno isjeckanog luka
četiri
jaja
dvije
velike kašike mlijeka
malo
ulja, soli, bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013