Sočne lazanje
Objavljeno 20.11.2011 u 20:25:27 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 20971 puta
Način pripremeNapraviti umak boljonez: Mljeveno meso propržiti na luku, dodati so sa začinskim povrćem, vodu i pasiranu rajčicu i kuhati dok se ne zgusne. Bešamel umak: Margarin ili ulje malo zagrijati i dodati 3-4 kašike brašna (zavisi od količine umaka) brašno propržiti dok ne postane žuto te dodavati vodu ili mlijeko (zavisi šta vi želite). Kada se zgusne skinuti da vatre.Slaganje: U dublju tepsiju namazati malo bešamel umaka, pa staviti red lazanja, red mesa, pa ribani sir i tako 3 puta redati. Na zadnji sloj staviti preostalo meso, besamel sos i sir. Peći oko 30 minuta.
Recept je objavila/o:
Melyissa
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: