Recept je pregledan: 15127 puta
Način pripremePrhko tijesto:Vanilin šećer, šećer u prahu, maslac, brašno i prašak za pecivo se zamijesi. Na kraju dodati vodu i mijesiti sve dok tijesto ne postane glatko. Ostaviti tijesto u frižideru 1/2 sata prije razvijanja. Hladno tijesto se razvalja u jednu debelu, veliku kobasicu. Formirati kobasicu u puno brašna (uvijek paziti da se ne zalijepi za radnu površinu), u obliku pravokutnika 20x30 cm. Razvaljani pravokutnik rezati u dvije identične trake istih veličina 8x27 cm. Važno je da su iste. Prije nego sto ih stavite u pečnicu, izbockati viljuškom da tijesto nebi toliko naraslo tokom pečenja. Trake peći na plehu obloženom papirom 10-12 minuta na 200°C. Ne plašite se ako trake izgledaju poluprijesne kad se izvade iz pećnice, tako treba da bude. Ohladiti i spajati/puniti ih jednu na drugu sa marmeladom od malina. Glazura: Malo šećera u prahu pomiješati sa malo vode, da se dobije gusta i bijela smjesa. Premazati preko kolača i ukrasiti šarenim mrvicama.
Recept je objavila/o:
NeXi
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: