Recept je pregledan: 6716 puta
Način pripremeJaja, šećer, vanile extrat, so i espresso, izmiksati na pjenasto.Dodati rastopljeni puter, brašno, kakao i prašak za pecivo. Ponovo izmiksati, paziti da ne ostanu grudvice. Springform Ø 26cm prekriti backpapirom, a okolicu premazati margarinom i na tanko posuti brašnom. Peipremljenu masu uliti i kašikom površinu mase izravnati. Peći cca.15-20 min. na 180°C. Dok se biskvit peče, pripremati karamel. Sve navedene sastojke (bez oraha) staviti u manju šerpicu i uz stalno miješanje sačekati da minut prokuha. Dodati orahe izmiješati i skloniti sa ringle. Na do pola pečen biskvit preliti vrućom karamel masom i ponovo vratiti u rernu i nastaviti peći na 180°C ca.15 -20 min. Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: