Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Slatka pita od jabuka

Slatka pita od jabuka

Objavljeno 19.09.2011 u 12:45:07 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Slatke pite Google+ account

Recept je pregledan: 84099 puta

Za to vrijeme pripremiti kisele jabuke 1,5-2kg, izrendati i pomiješati sa...

Način pripreme

Zakuhati 2 jufke kako se inače zakuhavaju. Pustiti da odstoje najmanje 2h. Za to vrijeme pripremiti kisele jabuke 1,5-2kg, izrendati i pomiješati sa jednom šoljom za kafu (manjom) prezle ili griza da pokupi sok od jabuka. Dodati malo oraha ili lješnika (isitnjeno).

Jufku razviti posuti jabukama, pa saviti u rolnu. Potom sjeći na male baklavice i redati sa kraja tepsije prema sredini.

Peći dok ne porumeni.

Zaliti agdom koju ste malo ohladili. Na kraju posuti sitnim orahom ili lješnikom.

To sve ohladiti i servirati.

Može se jesti i topla.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Slatka pita od jabuka
dvije
jufke
1,5-2kg
kiselih jabuka
jedna
šilja prezle ili griza
malo
oraha ili lješnika
-
agda za zaliti
Komentari na recept
Vaš komentar:
BHsanjalica (19.10.2012 23:53:32)
Peti dio: U jufke za burek, ne stavlja se jaje. P.S. Ogranicen je br. slova, pa sam morala napisati u dijelove.
BHsanjalica (19.10.2012 23:53:14)
4.dio:Laksa je kupiti sarajevske jufke za baklavu. http://www.sprind.ba/index.php?type=1
BHsanjalica (19.10.2012 23:48:54)
Treci dio: Temperatura sobe mora biti topla, jer jufka pocne pucati tokom razvlacenja. Poulji se i razvlaci prstima dok se ne pokrije cijela povrsina stola. Tijesto mora biti tanko 1mm. Ostavi se da se susi.
BHsanjalica (19.10.2012 23:37:26)
Drugi dio: Jufka se premaze uljem i umijesi se. Ostavi se da odstoji 30-min-1h. Prepolovi se u dvije lopte. Umijesi se. Pobrasni se povrsina, stavi jufka, pobrasni se jufka. Razvije se oklagijom precnika 30-40cm. Temperatura sobe mora biti topla, jer jufk
BHsanjalica (19.10.2012 23:36:37)
Prvi dio: Jufka je tijesto koje se pravi tako sto se u 1 kg brasna za pite i kolace stavi kasika-dvije ulja, jaje, prstohvat soli i umijesi se rukama toplom vodom u loptu. Jufka se premaze uljem. Ostavi se da odstoji 30min-1h.
BHsanjalica (19.10.2012 23:25:37)
Agda je ukuhana voda sa secerom kojom se preliva baklava. Mozete staviti pola vode pola secera, ili kako vam odgovara.
coza (15.10.2012 16:13:36)
poštovanje i Pomoć.mi smo iz dalmacije i pojma nemamo šta je to agda i jufka .pa ako možete Pomoć .hvala

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013