Recept je pregledan: 31603 puta
Način pripremeBiskvit:6 žumanaca umutiti sa 6 kašika šećera, zatim dodati 6 kašika ulja, 6 kašika vruće vode, šest kašika brašna i pola kesice praška za pecivo. Biskvit peći u četvrtastoj tepsiji na 200°C 15 minuta. Ohlađen biskvit presjeći na pola da se dobiju dvije kore. Fil: 4 kesice pudinga od vanile razmutiti sa 200ml vode, dodati 12 kašika šećera i 1 vanilin šećer. 600ml vode staviti da provri, pa dodati razmućen puding i kuhati dok se ne zgusne. Skuhan puding dobro ohladiti. 6 bjelanaca umutiti u čvrst snijeg i dodati 2 kesice vanilin šećera. U hladan pudin varjačom umiješati bjelanca, kašiku po kašiku. Na jedan dio kore sipati fil, pa preko staviti drugi dio kore. Posuti prah šećerom i čokoladom u prahu. Dobro ohladiti.
Recept je objavila/o:
bosanskikuhar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: