Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Slane perece

Slane perece

Objavljeno 13.09.2011 u 15:56:59 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 15510 puta

Od navedenih sastojaka umijesiti glatko tijesto i odstaviti da se odmara 30 minuta.

Način pripreme

500g brašna pomiješati sa 1 kašičicom soli, pa dodati, 1 kasičicu šećera, 50g sviježeg kvasca, 5 kašika kisele pavlake, 270ml mlake vode.

Od navedenih sastojaka umijesiti glatko tijesto i odstaviti da se odmara 30 minuta.

Zatim tijesto premjesiti i podjeliti na 10 djelova.

Svaki dio razviti i uviti u rolnicu i smotati kao perecu.

Staviti u vruću rernu na 220°C i peći 10 minuta, izvaditi iz rerne i preliti slanim prelivom, pa vratiti u rernu na jos 10 minuta.

Slani preliv:
umutiti 2 velike kašike brašna, 1 kašiku soli i 3 kašike vode i zamjesiti u kašu.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Tijesto
500g
brašna
jedna
kašičica soli
jedna
kašičica šećera
50g
sviježeg kvasca
pet
kašika kisele pavlake
270ml
mlake vode
Slani preliv
dvije
velike kašike brašna
jedna
kašika soli
tri
kašike vode
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013