Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Slana torta od špinata

Slana torta od špinata

Objavljeno 06.06.2013 u 06:06:39 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Sa povrćem Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 24029 puta

Ako volite špinat ovo je idealno za vas.

Način pripreme

Kora: Jaja izmiksati pjenasto, pa dodati redom ostale sastojke. Rernu zagrijati na 200°C. Četvrtasti pleh 40-30 obložiti papirom za pećenje, nasuti smjesu i ispeći koru. Kora se peće otprilike oko 15 do 20 minuta. Ohlađenu koru podijeliti na tri dijela. Nadjev: Sve sastojke dobro izmiksati, a potom filovati kore tj. slagati tortu.

|
Recept je objavila/o: zurka

Sastojci

četiri
jaja
malo
soli
ȍetiri
kašike brašna
1/2kg
Špinata
dvije
kašike pavlake
Kora
četiri
jaja
malo
soli
ȍetiri
kašike brašna
1/2kg
Špinata
dvije
kašike pavlake
Nadjev
3 do 4
kašike mladog sira
3 do 4
kašike margarina
3 do 4
kašike pavlake
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013