Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Skuše pečene u kesi

Skuše pečene u kesi

Objavljeno 27.11.2018 u 09:55:37 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Morski specijaliteti Od riba, morskih plodova Google+ account

Recept je pregledan: 6306 puta

Skuše pečene u rerni na naćin da budu veoma sočne.

Način pripreme

Zamrznute ili sviježe skuše očistiti. Pripremiti kesu za pečenje u rerni.

U trbušnu duplju riba staviti, sitno nasjeckanog peršuna, malo bibera, začina sa dodatkom sušenog povrća, malo lista lovora i nacijediti limuna.

Poredati ribe u iznutra nauljenu kesu i zaliti sa malo ulja (može rafinirano maslinovo).

Zatvoriti kesu.

Staviti u prethodno zagrijanu rernu i peći oko 30 min.

Služiti sa kuhanim krompirom ili krompir salatom.

Krompir salata recept http://bosanskikuhar.ba/recept/Krompir-salata/

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Skuše pečene u kesi
1kg
skuše
malo
lista peršuna
malo
bibera
malo
soli sa začinskim povrćem
jedan
limun
jedan
list lovora
-
ulje maslinovo ili drugo
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013