Skuša sa povrćem
Objavljeno 25.01.2013 u 12:38:51 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 8867 puta
Način pripremeSkušu ispržiti (ne na jakoj temperaturi i paziti pri okretanju da ostane cijela) u teflon tavi na maslinovom rafiniranom ulju sa dodatkom suncokretovog ulja.Kada je skuša pržena izvaditi je na oval i rekriti alu-folijom i držati na mlakoj ringli dok povrće ne bude gotovo. Na preostalo ulje staviti izrezan paradajz, kockice paprike, dvije glavice crvenog luka, jedan lovorov list, posoliti i malo pobiberiti. Dinstati da povće omekša. Na kraju dodati malo soka od limuna. Po želji možete dodati ljute paprike. Kada je povrće dinstano, dok je još vruće preliti pripremljenu skušu. Služiti toplo.
Recept je objavila/o:
bosanskikuhar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: