Recept je pregledan: 2355 puta
Način pripremeNapravim klasično tijesto od brašna tip 400, dvije kašike ulja, mlaka voda i so. Oko 650-700 g brašna.Tijesto lijepo umijesim da se ne lijepi za prste, pobrašnim i ostavim da odstoji Ili pouljim. Kada je odstajalo nekih 15-20 minuta, uz brašnjenje razvučem oklagijom jufku, u presjeku oko pola metra ili malo više. Pouljim, jednom preklopim ili u obliku koverte i ostavim oko 5 minuta na sobnoj temperaturi. Onda "rastvorim" jufku i razvučem rukama preko cijelog stola. Režem na dijelove i filujem po tri nafilovane rolne. Sastavim na vrhu i upletem kao pletenicu. Onaj kraj koji sam.na početku sastavila polako motam prema kraju. Onaj dio gdje sam zavrsila "pletenje" malo podvučem pod zvrk. Pomastim, pa redam u tepsiju i pečem. Kada se ispeče, izvadim iz rerne, poprsćem sa vodom i premažem sa puterom. Pokrijem 5 minuta folijom. Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: