Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Sendvič na sredozemni način

Sendvič na sredozemni način

Objavljeno 21.02.2012 u 11:00:39 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sendviči Google+ account

Recept je pregledan: 7995 puta

Za izleta u prirodu odlična ideja...

Način pripreme

Hjeb presjecite na dvije polovine. Sredinu prelijte sa maslinovim uljem. Zatim je pospite zgnječenim i sitno isjeckanim bijelim lukom. Preko toga staviteparadajz isječen na kolutove, crveni luk isječen na kolutove, pečenu ili sviježu papriku, sardine, masline, i po želji rotkvice.

Onda preklopite drugu polovinu hljeba. Sendvič uvijte u aluminijsku foliju i ostavite da odstoji desetak minuta. Na isti način se može praviti i više manjih dendviča sa veknama ili manjim pecivima.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Sendvič na sredozemni način
jedan
hljeb ili više manjih peciva
jedan
veći čvrst paradajz
jedna
glavica crvenog luka
-
masline bez košpe
pet
čehna bijelog luka
tri
velike kašike maslinova ulja
malo
bibera po želji
-
sardine iz ulja
-
rotkvice po želji
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013