Sardine u lisnatom tijestu
Objavljeno 08.05.2012 u 10:15:49 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 12843 puta
Način pripremeUključite rernu da se grije.Iz sardina koje smo izvadili iz konzervi odstranite kosti i ako možete kožicu. Izgnječite ih viljuškom i dodajte ulje iz konzerve, pa malo zakiselite limunom. Razvaljajte lisnato tijesto, na jednu stranu stavite nadjev od sardina, malo pobiberite. Sa strana ostavite rub slobodan, navlažite ga i preklopite drugom polovinom tijesta. Slijepite krajeve. Premažite tijesto žumanjkom i stavite u veoma zagrijanu rernu da se peče oko dvadesetak minuta. Uz ovo možete poslužiti umak napravljen od dobro izmiješanog maslaca i vrhnja, kojem smo dodali limun i malo maslinova ulja. U umak dodajte dosta sitno nasjeckanog peršunovog lista.
Recept je objavila/o:
dinica
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: