Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Šaran u luku i riži

Šaran u luku i riži

Objavljeno 16.11.2011 u 12:15:24 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 7842 puta

Nakon toga cijelu ribu (i glavu) prerežite napola, uzdužno od repa prema glavi, kraj kićmene kosti.

Način pripreme

Luk očistite, izrežite ga i dinstajte na ulju, a neprestano dolijevajte pomalo vode.

Kad luk omekša, uspite rižu i sve skupa dinstajte.
Kad i riža omekša, posolite i pobiberite i stavite u dublji lim.

Za to vrijeme očistite šarana, pa i jednu i drugu stranu poprijeko zarežite nožem.

Nakon toga cijelu ribu (i glavu) prerežite napola, uzdužno od repa prema glavi, kraj kićmene kosti.

Posolite je izvana i stavite u lim preko rižine smjese.

Pecite u rerni oko 45 minuta, odnosno sve dok riba porumeni.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

šaran u luku i riži
jedan
šaran (oko 1kg)
1kg
crvenog luka
250g
riže
250ml
ulja
malo
soli
malo
bibera
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013