Šaran s lukom i rižom
Objavljeno 14.12.2011 u 12:11:08 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 15500 puta
Način pripremeŠarana očistiti izvana.Brzo ga oprati, (riba se ne pere iznutra, stoga se drob mora oprezno izvaditi). Zarezati ga poprijeko tako, da urezi budu dva prsta udaljeni jedan od drugog. Natrljaj ga izvana i iznutra solju i sitnim biberom. Tada ga neko vrijeme ostaviti u zdjeli. U međuvremenu propržiti u tepsiji 3-4 velike glavice luka, koje ste izrezali na listiće. Na proprženi luk staviti 150g oprane riže. Na rižu naliti toliko slane vode, da riža bude njome pokrivena. Na rižu staviti 3-4 čista drvca (letvice), a na njih položiti šarana. Peći u dobro ugrijanoj rerni. Doljijevati prema potrebi malo vode, da riža može smekšati i da ne ostane suha. Šarana premazivati rastopljenim maslacem ili uljem. Kada je šaran skoro pečen, a riža mekana posuti šarana slatkom, crvenom paprikom i peći ga još desetak minuta. Šaran se pri pečenju ne smije okretati. Servirati ga u tepsiji, u kojoj se je pekao.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
Eldar
(19.12.2011 09:15:19)

250
zenica2010
(14.12.2011 14:01:14)
Peči u dobro ugrijanoj rerni.
koliko je to dobro ugrijana rerna....?
koliko je to dobro ugrijana rerna....?