Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Šaran s bijelim lukom

Šaran s bijelim lukom

Objavljeno 09.12.2011 u 10:12:56 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 19553 puta

Šarana premažite uljem spolja i iznutra i...

Način pripreme

Očišćenog šarana zasjecite na nekoliko mjesta.

Sitno isjeckajte bijeli luk, peršunov i celerov list, dodajte biber, so i sok od limuna.
Sve dobro izmiješajte.

Šarana premažite uljem spolja i iznutra i pecite u umjereno zagrijanoj rerni oko 35 minuta.

Za vrijeme pečenja ribu povremeno prelivajte pripremljenom smesom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

šaran s bijelim lukom
1,5kg
šarana
jedna
glavica bijelog luka
-
ulje
jedan
limun (sok)
-
peršunov list
-
celerov list
malo
bibera
malo
soli
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013