Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Šampinjoni s umakom bešamel

Šampinjoni s umakom bešamel

Objavljeno 06.01.2012 u 16:40:13 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od gljiva Umaci, prelivi, marinade Google+ account

Recept je pregledan: 16931 puta

Samljeti sirove, oprane i posušene...

Način pripreme

Samljeti sirove, oprane i posušene šampinjone. Staviti u šerpu s toplim uljem, dodati limunov sok i dinstati šest minuta na laganoj vatri.

Neprekidno ih miješati kuhačom.

Umak bešamel pripremiti od maslaca i brašna, zalivenih toplim mlijekom.
Neka vri nekoliko minuta.

Uliti bešamel u pire od šampinjona, posoliti i pobiberiti, dodati malo naribanog muškatnog oraščića.
Servirati toplo.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

šampinjoni s umakom bešamel
malo
ulja
300g
šampinjona
jedan
limun
Umak
25g
maslaca
dvije
kašike brašna
malo
muškatnog oraščića
dvije
čaše
malo
soli
malo
bibera
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013