Salata od paradajza i patlidžana kao predjelo
Objavljeno 19.01.2012 u 12:12:21 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 10578 puta
Način pripremeIzabrati čvrst paradajz iste veličine.Oprati ih i presjeći na pola, po širini. Pažljivo ih izdubiti i staviti u umjereno zagrijanu rernu da se zapeku desetak minuta. U međuvremenu očistiti patlidžane i isjeći ih na kockice. Posoliti ih i ostaviti da se ocjede. Patlidžane propržiti na vrelom ulju pa ih izgnječiti. Dodati sjeckani bijeli luk, peršun, biber i so. Sve dobro izmiješati i ovim nadjevom napuniti paradajz. Po želji možete narendati masnog sira i staviti na kratko u rernu. Ova salata može da se služi topla i hladna kao predjelo.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: