Recept je pregledan: 17972 puta
Način pripremeKrumpir i mrkvu nasjeckati na kockice jednake veličine, skuhati u slanoj vodi s graškom i ocijediti. Ohladiti.Zagrijati jogurt i u njemu otopiti želatinu. Postupno umiješati majonezu i pažljivo kuhačom dodati povrće. Po potrebi začiniti (sol, papar). Posudu (terinu) obložiti prozirnom folijom i istresti pola smjese, posložiti kuhana jaja (bez ljuske) i na to preliti ostatak smjese. Protresti da smjesa dobro sjedni. Ohladiti 2-3 sata (ili preko noći) u hladnjaku. Ohlađenu smjesu preokrenuti na pladanj i rezati kriške debljine 1 cm. Po želji ukrasiti ploškama kuhanih jaja, kiselim krastavcima, jabukama...
Recept je objavila/o:
bosanskikuhar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: